h

'Binnenvaart, laat je gezicht zien'

18 december 2013

'Binnenvaart, laat je gezicht zien'

In De Binnenvaartkrant van 17 december een mooi portret van SP-Statenlid Lies van Aelst, een ‘gedreven voorvechter van vervoer over water’. Met aandacht voor onder meer: grote en kleine schepen, slimme investeringen, Emile Roemer en haar tip aan de sector ‘Inspreken helpt’. 

Ook het onderzoek naar aanleiding van het burgerinitatief over de verkeersdoorstroming bij de Hefbrug in Boskoop komt aan bod. Van Aelst weet dat ook de binnenvaartsector zelf naar creatieve oplossingen zoekt.


Een van de voorstellen is om de spoorbrug bij Gouda ’s ochtends eerder te laten draaien. Een oplossing waar iedereen baat bij heeft: ‘Dan kunnen de schepen de brug in Boskoop al vóór de spits passeren en hebben auto’s en fietsers minder last.’


 Lees het hele interview

U bent hier