h

SP boekt succes met bereikbaarheid kleine kernen

24 december 2013

SP boekt succes met bereikbaarheid kleine kernen

Vanaf 6 januari 2014 is het dorp Langeraar eindelijk weer per bus bereikbaar. De SP in Zuid-Holland heeft ervoor gezorgd dat de bereikbaarheid van kleine dorpen en kernen een belangrijke eis was bij de aanbesteding van de nieuwe buslijnen.

Twintig jaar lang had Langeraar geen directe busverbinding. Volgens de SP is dat geen goede zaak. ‘Met name ouderen en jongeren zonder auto zijn afhankelijk van goed openbaar vervoer’, aldus SP-Statenlid Lies van Aelst. ‘Werk, studie, sociale contacten, ziekenhuisbezoek: dit alles gaat veel makkelijker met goed openbaar vervoer’.

In eerste instantie zou bus 184 Langeraar al eerder aan doen. Door geplande onderhoudswerkzaamheden was dit echter niet mogelijk. Inmiddels is de Langeraarseweg helemaal hersteld. De nieuwe dienstregeling sluit ook nog eens beter aan op de schooltijden. Ook is er weer een directe verbinding tussen Ter Aar en Nieuwveen.

U bent hier