h

Aarlanderveen bijna verlost van overlast

29 januari 2014

Aarlanderveen bijna verlost van overlast

Op initiatief van de SP in Zuid-Holland mag loonbedrijf Kamer uit Aarlanderveen uitwijken naar de polder. Hierdoor zal de overlast van zware tractoren in het centrum van het dorp flink afnemen.

SP-Statenlid Harre van der Nat is blij met dit succes: ‘Het is goed dat de provincie in dit geval een uitzondering maakt. We voorkomen zo niet alleen verdere schade aan de huizen van de mensen, maar ook grote ongelukken in de toekomst. Zulke zware tractoren horen gewoon niet tussen de huizen’.


Van der Nat is echter nog niet helemaal tevreden: ‘We zijn er nog niet. Het gaat hier om een groot bedrijf met veel voertuigen, maar de SP wil ook een oplossing voor andere landbouwvoertuigen die de straten van Aarlanderveen onveilig maken.


Wat dat betreft is de gemeente nu aan zet.  De SP in Alphen stelt daarom voor om direct na het dorp een in- en uitvoegstrook aan te leggen voor landbouw-voertuigen. Dan hoeft het doorgaande verkeer niet lang achter de tractoren te rijden en komt de doorstroming niet in gevaar', aldus Van der Nat.


Dorpsraad
De SP kaartte de overlast door de tractoren begin november in de Provinciale Staten aan. Statenlid Van der Nat bracht toen op uitnodiging van de dorpsraad samen met lokale SP’ers een bezoek aan de mooie maar smalle straatjes in het centrum van Aarlanderveen.

U bent hier