h

Bart Vermeulen nieuwe fractievoorzitter

21 januari 2014

Bart Vermeulen nieuwe fractievoorzitter

Harre van der Nat stopt per vandaag als fractievoorzitter van de SP in Zuid-Holland. Tot aan de verkiezingen van 2015 neemt Bart Vermeulen deze taak over. Vermeulen was van 2007 tot 2011 ook al voorzitter van de SP-Statenfractie.

Harre van der Nat neemt de stap vanwege persoonlijke redenen: 'Mijn partner en ik zijn erg blij met recente gezinsuitbreiding. Daarnaast werd ik vorig jaar november gekozen als raadslid in Alphen aan den Rijn. Een volle agenda plus de wens om alle taken goed te doen, dwingt tot het maken van keuzes.'

SP-Statenlid Bart Vermeulen heeft de ervaring en de tijd om het fractievoorzitterschap tot aan de verkiezingen van volgend jaar over te nemen. Vermeulen was deze periode al vice-fractievoorzitter en  blijft daarnaast actief voor de Statencommissies Ruimte & Leefomgeving en Bestuur & Middelen.

Van der Nat blijft wel lid van de Provinciale Staten en woordvoerder Verkeer & vervoer. De SP-Statenfractie is dankbaar voor zijn betrokken en verbindende fractievoorzitterschap in de afgelopen 2.5 jaar.

U bent hier