h

Einde geuroverlast scheepvaart

30 januari 2014

Einde geuroverlast scheepvaart

Omwonenden van de havens van Rotterdam, Dordrecht en Moerdijk hoeven straks niet meer te vrezen voor stankoverlast door het ‘ontgassen’ van tankschepen. Op initiatief van de SP in de Tweede Kamer komt staatssecretaris Mansveld met een verbod.

Het ontgassen van tankschepen houdt in dat de tanks waarin vluchtige stoffen zijn vervoerd worden gelucht. De gassen die hierbij vrijkomen veroorzaken voornamelijk geuroverlast, maar kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

 De SP in Zuid-Holand kaartte de problemen rond het ontgassen (ook wel ontluchten) van schepen in 2012 aan na een ernstig geurincident in de Botlek. Het bleek te gaan om de uiterst giftige stof benzeen. Maar liefst 104 omwonenden dienden toen een klacht over geurhinder in.

U bent hier