h

Katwijk 'moet bewegen' over betere inpassing N206

15 januari 2014

Katwijk 'moet bewegen' over betere inpassing N206

De SP in Zuid-Holland staat open voor eventuele extra investeringen in de N206 bij Katwijk, mocht de Duinpolderweg niet doorgaan. In deze fase zou het goed zijn als de gemeente Katwijk hier zelf actief over mee gaat denken.

Voor de SP-Statenfractie is het essentieel dat de Provinciale Staten hun standpunt over de Duinpolderweg kunnen bepalen op basis van de juiste cijfers, informatie en analyses. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwprognoses en achterblijvende verkeersgroei. Deze liggen nu nog niet op tafel.

SP-fractievoorzitter Harre van der Nat: ‘Los van het feit dat wij niet enthousiast zijn over de Duinpolderweg, schatten wij gezien de financiële situatie de kans dat het Rijk gaat meebetalen niet hoog in. SP, CDA en D66 hebben eerder al duidelijk gezegd: geen Rijksgeld, geen Duinpolderweg.'

Voor het geld dat daarmee vrijkomt, zou volgens Van der Nat een betere inpassing van de N206 bij Katwijk best een goede optie kunnen zijn: 'Verleggen en verdiepen en eventueel een landtunnel voor een groter deel van de N206 zou goed zijn voor de bewoners daar.

We zitten echter wel met juridische afspraken die dan opengebroken moeten worden. Daarnaast gaat het om veel geld, dus zal Katwijk zelf financiële keuzes moeten maken. Als de gemeente echt oren naar de plannen heeft, is het belangrijk dat ze hier goed over gaan nadenken.'

 

U bent hier