h

Geen bedrijventerrein in Oostvlietpolder

26 februari 2014

Geen bedrijventerrein in Oostvlietpolder

De SP in Zuid-Holland is blij dat een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder eindelijk definitief van de baan is. Voor de alternatieve locatie Veenderveld II is bebouwing voorlopig niet aan de orde.

Vandaag stemden de Provinciale Staten tot blijdschap van de SP vóór definitieve groene bestemming van de Oostvlietpolder.

SP-Statenlid Jerry Snellink: ‘Met dit besluit is een belangrijke belofte aan de inwoners van Leiden ingelost. Het bedrijventerrein in de Oostvlietpolder is nu definitief van de baan, na 14 jaar discussie. Felicitaties voor alle mensen die zich de afgelopen periode hiervoor hebben ingezet'.

Uitgebreidingsruimte
Het besluit over de Oostvlietpolder heeft een lange geschiedenis. In de regio bleef men maar uitgaan van behoefte aan toekomstige uitbreidingsruimte. Hierdoor kwam er telkens geen akkoord over het schrappen van het bedrijventerrein.

Inmiddels is Veenderveld twee, een gebied in de gemeente Kaag en Braassem als alternatieve locatie aangewezen. Volgens de SP betekent dit niet dat hier sowieso een bedrijventerrein gaat komen. Snellink:

‘In de toekomst moet de behoefte aan extra bedrijventerreinen zorgvuldig aangetoond worden op regionaal niveau. Wanneer deze behoefte niet is aangetoond, gaat dit bedrijventerrein dus niet door.

Daarnaast heeft de gemeente al aangegeven geen risicovolle grondaankopen te gaan doen. Dit zijn genoeg voorwaardes om leegstand in de toekomst te voorkomen en hierdoor is bebouwing voorlopig niet aan de orde’.

U bent hier