h

Verkeerssituatie bij Vrouwenweg verbeterd

5 februari 2014

Verkeerssituatie bij Vrouwenweg verbeterd

Op initiatief van de SP komt er vanwege de onveilige situatie op korte termijn een waarschuwingsbord bij de Vrouwenweg in Leiden. Daarnaast worden bewoners actief betrokken bij structurelere oplossingen voor de aansluiting Vrouwenweg-Cronesteyn-Europaweg.

Op dit moment is het behoorlijk gevaarlijk om in te voegen op de N206, de enige ontsluitingsweg van het gebied. Vooral bewoners van de Vrouwenweg en bezoekers van natuurgebied De Vlietlanden hebben daar last van.
 
Op verzoek van de SP komt er daarom langs de doelgroepenstrook een waarschuwingsbord. SP Statenlid Harre van der Nat "Na gesprekken met bewoners van de Vrouwenweg, die via de mail aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid, konden we dit onderwerp aanpakken en met succes."
 
Beste oplossing
De komende tijd worden er een aantal meer structurele verkeerskundige verbeteringen uitgewerkt. De SP heeft de toezegging gekregen dat deze worden besproken met de bewoners, de gemeente Leiden en de politie. De beste oplossing wordt zo snel mogelijk uitgevoerd.
 
Daarnaast wordt er op korte termijn een voorlichtingsavond voor bewoners georganiseerd. Daar kan ook gereageerd worden op de  plannen voor de verbreding en herinrichting van de Vrouwenweg  en de aangrenzende Lammebrug.

U bent hier