h

Grote zorgen over verdwijnen spoedeisende hulp

18 maart 2014

Grote zorgen over verdwijnen spoedeisende hulp

De SP-Statenfractie vraag het provinciebestuur om een reactie op de mogelijke sluiting en vermindering van het aanbod van de gespecialiseerde afdelingen voor spoedeisende hulp van diverse ziekenhuizen in Zuid-Holland.

Ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Zoetermeer en Spijkenisse zouden hun afdelingen voor spoedeisende hulp helemaal verliezen.
Diverse ziekenhuiswoordvoerders hebben al laten weten dat dit tot meer dodelijke slachtoffers gaat leiden en dat bij andere patiënten de gezondheidsschade zal worden vergroot.

De SP-Statenfractie maakt zich dan ook grote zorgen over deze ontwikkeling en heeft via schriftelijke vragen het provinciebestuur om een reactie gevraagd.

SP-fractievoorzitter Bart Vermeulen:  'De provincie is toezichthouder op de rampenbestrijding van de gemeenten en regio’s en heeft een aantal bevoegdheden om in geval van calamiteiten op te treden. We willen daarom ook weten wat de gevolgen van deze plannen voor het veiligheidsbeleid en de rampenplannen in de provincie zijn.'

De partij is verder van mening dat de organisatie van goede, spoedeisende zorg een publiek belang is en dus ook in samenspraak met de overheid georganiseerd moet worden.

 

U bent hier