h

SP vóór langere tunnel bij Stevenshof

12 maart 2014

SP vóór langere tunnel bij Stevenshof

Op korte termijn beslist het provinciebestuur over nog een verbetering van de Rijnlandroute: een verlengde boortunnel bij de Leidse Stevenshof. De SP-Statenfractie is als voorvechter van betere inpassing groot voorstander van dit plan.

In totaal zijn er nu op zeven plekken belangrijke verbeteringen aangebracht in de oorspronkelijke plannen voor de Rijnlandroute. SP-Statenlid Harre van der Nat blijft echter doorgaan met draagvlak zoeken voor nog betere inpassing van de weg.

Van der Nat: ‘In de voorkeursvariant van het vorige college van PvdA, CDA, VVD en CU/SGP liep de Rijnlandroute nog op maaiveldhoogte door de Oostvlietpolder, in een open bak door Voorschoten en licht verdiept langs de Stevenshof.

Dankzij de 100 miljoen euro die SP deze periode voor betere inpassing heeft geëist, kon er een tunnel komen. Inmiddels gaan we nog een stapje verder en wordt er hopelijk snel gekozen voor een tunnel die 300 meter langer is. Dit brengt optimale inpassing weer een stapje dichterbij'.

U bent hier