h

Flinke winst bij raadsverkiezingen

21 maart 2014

Flinke winst bij raadsverkiezingen

Bij de verkiezingen van 19 maart won de SP er in de Zuid-Hollandse gemeenten in totaal 22 raadszetels bij. De SP-Statenfractie bedankt alle SP-stemmers en feliciteert iedereen die heeft meegewerkt aan dit prachtige resultaat!

Ten opzichte van 2010 groeit de SP in de 16 Zuid-Hollandse gemeenten waar we tot nu toe meedoen stevig door van 30 naar 53 zetels. Een winst om trots op te zijn.

Vanwege gemeentelijke herindelingen gaan de inwoners van Spijkenisse pas in november dit jaar naar de stembus. Ook in deze gemeente doet de SP mee!

Uitslagen
In Brielle en Vlaardingen is het echt groot feest: daar werd de SP met respectievelijk 29.0 en 13.7% van de stemmen de grootste partij. Ook in Gorinchem haalde de SP maar liefst 13.8% van de stemmen.

Opvallend goede resultaten boekte de SP ook in Rotterdam en Dordrecht. In Rotterdam gaan we van twee naar vijf zetels en  in Dordrecht komen we in één klap met drie zetels in de raad.

In Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Rijswijk, Schiedam en Gouda is de partij (meer dan) verdubbeld in zetelaantal. Ook dat is, net als in alle gemeenten waar de SP meedeed, een geweldig resultaat!

De uitslagen per gemeente:

U bent hier