h

Stukje Oude Rijn stuk schoner

25 maart 2014

Stukje Oude Rijn stuk schoner

Samen met een ploeg lokale SP’ers deed Statenlid Harre van der Nat op Wereld Waterdag mee aan Oude Rijn schoon. Heel veel vuil vonden ze (gelukkig) niet, maar een dag lekker samen buiten klussen is zeker voor herhaling vatbaar.

Harre en zijn team verwijderden het zwerfvuil in en rond de Oude Rijn op het stuk tussen Alphen en Hazerswoude- Rijndijk. Op het hele traject tussen Harmelen en Katwijk aan Zee deden er in totaal zo’n vijftig ploegen mee.

Ook SP-raadslid Lidie Voorend uit Alphen aan den Rijn was van de partij: ‘Hoewel de hoeveelheid vuil meeviel, vind ik het een enorm goed initiatief. Het was ook gewoon hartstikke gezellig om samen te klussen voor dit goede doel.

Een dergelijke actie is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ook als er geen speciale aandacht voor is. Op veel andere mooie plekken ligt namelijk wel bijzonder veel vuil. Mijn jeuken handen om daar eens flink aan de slag te gaan’.
 
Stichting Aquarius
De organisatie van Oude Rijn schoon was in handen van Stichting Aquarius. Deze non-profit organisatie vraagt al sinds 2008 actief aandacht voor schoon water. Dit gebeurt onder meer via allerlei leuke, vrolijke en originele evenementen rond het thema.
 

U bent hier