h

SP krijgt steun voor rolstoel in OV

4 april 2014

SP krijgt steun voor rolstoel in OV

Gebruikers van een (elektrische) rolstoel moeten net als ieder ander zelfstandig met het OV kunnen reizen, vindt de SP. Het provinciebestuur steunt dit standpunt, zo bleek gisteren bij de bespreking van de nieuwe OV-concessie voor de Hoeksewaard.

SP-Statenlid Lies van Aelst kaartte de kwestie aan bij het provinciebestuur, nadat eind februari bleek dat een gebruiker van een elektrische rolstoel uit Alblasserdam van vervoersbedrijf Arriva niet meer zonder begeleider met de bus mocht reizen.

Van Aelst: ‘Mijn fractie vindt zelfstandigheid voor iederéén belangrijk, zeker ook voor mensen die gebruik maken van een al dan niet electrische rolstoel. We zijn dus blij dat het provinciebestuur ons standpunt zo duidelijk onderschrijft.

Eerder hebben we het provinciebestuur al schriftelijk gevraagd hoe de zelfstandigheid van gebruikers van een rolstoel in de huidige afspraken met de vervoerder (de zogenoemde OV-concessie) verbeterd kan worden.

En natuurlijk zijn we ook erg benieuwd welke stappen er genomen gaan worden wat betreft gesprekken met het vervoersbedrijf over de situatie. Ook de antwoorden op deze vraag verwachten we op korte termijn'.

U bent hier