h

Vragen over vergunning Hoekstock-festival

9 april 2014

Vragen over vergunning Hoekstock-festival

Festival Hoekstock in Koudekerk maakt al 9 jaar gebruik van een podium op een ponton in de Oude Rijn. Door aangepaste provinciale regels mag dat niet meer. De SP vraagt zich af of er echt geen uitzondering mogelijk is.

De SP-fractie roept het provinciebestuur op om toch te proberen om samen met de gemeenten, buurtbewoners en verkeersorganisaties naar een oplossing te zoeken. Het Hoekstock-festival wil dit jaar zijn tweede lustrum vieren en is inmiddels een mooie traditie.

SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘Regels om inwoners en verkeersdeelnemers te beschermen zijn absoluut belangrijk. Maar dat mensen af en toe een feestje kunnen vieren, is dat ook. Initiatieven daarvoor moet je dus in principe koesteren.

Als de veiligheid het ponton in de Oude Rijn echt onmogelijk maakt, dan zij dat zo. Daar doen wij niet moeilijk over. Aan de andere kant is het festival de afgelopen jaren natuurlijk ook perfect verlopen. Wellicht dat er dus toch een oplossing mogelijk is.'

U bent hier