h

Arriva past werkinstructie buschauffeurs aan

20 mei 2014

Arriva past werkinstructie buschauffeurs aan

Arriva-chauffeurs hoeven niet meer te aarzelen om reizigers met een beperking te helpen in- en uitstappen. Op verzoek van de SP wordt dit een standaard-werkinstructie. De partij is blij met deze verbetering van de toegankelijkheid van het OV.

SP-Statenlid Lies van Aelst kaartte de toegankelijkheid van het OV voor mensen met een beperking in maart dit jaar aan. Dit in reactie op berichten in de media over een elektrische rolstoel-gebruiker die opeens niet meer alleen met de bus mee kon, omdat de chauffeur niet mocht helpen.

Na onderzoek van de provincie bleek de vervoersovereenkomst voor de regio’s Drechtsteden-Ablasserwaard-Vijfheerenlanden de hulp van chauffeurs bij het uitklappen van de rijplaat en het vastzetten van de rolstoel niet expliciet te vermelden. In de nieuwe concessie komt dit wel heel duidelijk te staan.

In de concessies voor de  Hoekse Waard Goeree-Overflakkee en Zuid-Holland Noord is de assistentie door chauffeurs nu al goed geregeld. Naar aanleiding van de vragen van de SP wordt deze werkinstructie nu dus op korte termijn standaard voor alle Arriva-chauffeurs. ‘En daarmee de toegankelijkheid van het OV weer een stukje verbeterd’, aldus een blije Lies van Aelst.

U bent hier