h

Economische impuls Groene Hart

11 juni 2014

Economische impuls Groene Hart

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden gaan met steun van de provincie Zuid-Holland de regionale economie versterken en de bereikbaarheid verbeteren. SP-gedeputeerde Rik Janssen was vandaag aanwezig bij de officiële ondertekening van de afspraken.

De gemeenten willen gezamenlijk de positie van het Groene Hart als onderdeel van de Randstad versterken en de economische ontwikkeling van het gebied verbeteren. De provincie Zuid-Holland steunt het initiatief onder meer met kennis en een financiële bijdrage.

Concreet doel van de afspraken is dat de economische groei en werkgelegenheidsontwikkeling in de regio in 2020 minimaal gelijk zijn aan de gemiddelde groei in ons land. Belangrijk hierbij zijn betere bereikbaarheid van de economische kerngebieden en betere verbindingen met de omringende grote steden.
 


vlnr Tjerk Bruinsma, Milo Schoenmaker en Rik Janssen bij de ondertekening van het convenant
 

Water
Ander onderdeel van de plannen is om het door water gekarakteriseerde landschap meer te benutten voor allerlei vormen van (water-)recreatie. In het algemeen moet er meer verbinding en samenhang tussen stedelijke en landschappelijke gebieden worden gezocht.

Alphen, Gouda en Woerden geven met het convenant invulling aan het advies van de Commissie Hendrikx over de toekomstmogelijkheden van de regio rond Gouda. Voor de verdere uitwerking zoeken ze nadrukkelijk de samenwerking met andere overheden, onderwijs-organisaties, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

 

U bent hier