h

Geen ruimte meer voor Jongeren Lagerhuis?

24 juni 2014

Geen ruimte meer voor Jongeren Lagerhuis?

Traditiegetrouw stelt de provincie Zuid-Holland ruimte beschikbaar voor de voorrondes van het Jongeren Lagerhuis, de bekende scholierendebatwedstrijd. Helaas lijkt dit jaar de laatste keer te zijn. SP-Statenleden Jerry Snellink en Lies van Aelst willen een ‘heel goed verhaal’ voor dit besluit.

‘Goed leren debatteren is leuk, prikkelend, interessant en voor sommige functies en beroepen zelfs zwaar onmisbaar. Dat de provincie dit stimuleert is dus prima’, aldus Jerry Snellink.

Zelf leerde 26-jarige politicus de kneepjes van het vak al op jonge leeftijd. Niet alleen bij de SP, maar ook bij de Haagse studentenvakbond en de Academieraad van de Haagse Hogeschool.

Ook collega Lies van Aelst was er vroeg bij. Op haar achttiende was ze het jongste Statenlid ooit. Daarnaast begeleidt ze al een paar jaar de jaarlijkse debatwedstrijd van het ROC-Mondriaan op het Provinciehuis.

Van Aelst: ‘Als het provinciebestuur echt wil stoppen met het Jongeren Lagerhuis, dan vraagt dat om onderbouwing met een heel goed verhaal. En uiteraard vechten we ook dat zo nodig uit in een debat. Ik kijk er naar uit’.

Redenen
De redenen voor het vermeende besluit zijn nu nog niet duidelijk. Het zou gaan om gemiste verhuurinkomsten door het beschikbaar stellen van de zaal. Snellink en Van Aelst hebben het provinciebestuur via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

U bent hier