h

Financiën provincie beter op orde

25 juni 2014

Financiën provincie beter op orde

Onderhoud en afschrijving van wegen zijn voor alle provincies een grote kostenpost. Dat geldt dus ook voor Zuid-holland. Het huidige provinciebestuur is echter het eerste dat deze kosten inzichtelijk maakt en er geld voor apart zet. Een goede zaak, vindt de SP.

Het reserveren van geld voor onderhoud en afschrijving van wegen wordt vanaf vandaag geregeld in het Kaderbesluit Infrastructuur. Volgens SP-Statenlid Jerry Snellink is dit besluit een belangrijk onderdeel van het degelijke financiële beleid dat dit college voert.

Snellink: ‘Jarenlang werden de kosten van wegonderhoud en afschrijvingen niet inzichtelijk gemaakt. Ook werd er geen geld voor gereserveerd. Hierdoor ontstonden onnodig grote financiële risico's. We zijn dus blij dat dit provinciebestuur waarvan de SP deel uitmaakt, orde op zaken stelt’.

Hij vervolgt: 'Daarnaast gaat dit college ook als eerste de financiën van het MeerjarenPlan Infrastructuur (MPI) doorlichten. Een grondige update van deze lange lijst met bedragen voor infrastructurele projecten lijkt ook de SP bepaald niet onnodig. Wederom goed werk, dat ook nog eens vele miljoenen kan opleveren’.

U bent hier