h

Steun voor molenviergang Aarlanderveen voortzetten

20 juni 2014

Steun voor molenviergang Aarlanderveen voortzetten

Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn, de Stichting Molenviergang en het Hoogheemraadschap van Rijnland ondersteunt de provincie Zuid-Holland sinds 1995 het behoud van de molenviergang in Aarlanderveen. Deze is uniek in de wereld en daarmee van grote cultuurhistorische waarde. 

In 2005 sloten de provincie, de gemeente Alphen en het Hoogheemraadschap opnieuw voor 10 jaar een convenant voor behoud van de Molenviergang van Aarlanderveen. Vanwege het unieke karakter van de molens hoopt de SP dat de provincie de samenwerking ook de komende jaren voortzet.

De molenviergang in Aarlanderveen is zo bijzonder en waardevol, omdat deze als enige ter wereld nog actief zelfstandig een polder bemaalt. Dit betekent dat de molens op groene, schone windkracht zorgen voor de beheersing van het waterpeil in het gebied. 

 SP-Statenlid Bart Vermeulen: 'Deze molenviergang is uniek in de wereld en heeft een belangrijke functie in het waterbeheer van Aarlanderveen. Dit zijn belangrijke redenen om deze molenviergang zo goed mogelijk in stand te houden. 

Wij willen daarom van het provinciebestuur weten hoe de huidige samenwerking bevalt, wat er uit de evaluatie is gekomen en welke plannen de provincie voor de komende jaren met deze unieke molenviergang heeft'.

U bent hier