h

Voldoende OV-oplaadpunten regio Kaag en Braassem nodig

16 juni 2014

Voldoende OV-oplaadpunten regio Kaag en Braassem nodig

Eén oplaadpunt voor de hele regio Kaag en Braassem, dat vindt Lies van Aelst van de SP-Statenfractie wel erg weinig. Naar aanleiding van berichten hierover in het Leidsch Dagblad zal Van Aelst het provinciebestuur vragen om de bereikbaarheid van de OV-ophaalpunten in de regio te verbeteren en er bij Arriva op aan te dringen soepeler om te gaan met het opladen in de bus. 

Van Aelst: 'Als wij de OV chip verplicht stellen in het OV, en het kopen van papieren kaartjes sterk ontmoedigen door ze vele malen duurder te maken dan reizen met de OV chip, moeten we het gebruik van die OV chip ook zo toegankelijk mogelijk maken. Daarnaast is 1 oplaadpunt in een gemeente met 11 kernen gewoon te weinig.'

De SP hoopt dat de provincie eraan kan bijdragen dat deze situatie in Kaag en Braassem snel verbetert. Het liefst met één of enkele oplaadpunten meer, en in elk geval met een verbetering van de service in de bus.

'Als de oplaadpunten zo ver weg zijn, moeten reizigers op zijn minst hun opgeladen saldo (dat ze thuis via internet kunnen opladen op hun kaart) in de bus kunnen activeren. Chauffeurs moeten dit dan dus wel toestaan. De provincie zou hierover in overleg moeten met de vervoerder', aldus het SP-Statenlid.

Het is bovendien belangrijk dat de vervoerder (en de provincie) van reizigers horen wat hun klachten zijn. De SP raadt reizigers dan ook aan om, ook in dit geval, een klacht in te dienen bij Arriva. 'Het indienen van klachten zou er voor kunnen zorgen dat Arriva het probleem eerder onderkent en eerder actie zal ondernemen', aldus Van Aelst.

U bent hier