h

Kippenvel bij jeugdzorgbijeenkomst

19 juli 2014

Kippenvel bij jeugdzorgbijeenkomst

De provincie Zuid-Holland doet haar uiterste best om de overgang van de jeugdzorg naar gemeenten zo goed mogelijk te ondersteunen. Woensdag 16 juli namen de jongeren zelf het woord. Hun bijdragen aan de bijeenkomst ‘Jongeren in beeld’ bezorgden letterlijk kippenvel.

Bijzonder indringende woorden over het belang van goede, verantwoorde jeugdzorg kwamen van Charlotte. Zij schrijft dat jeugdzorgmedewerkers de levens van jongeren kunnen helen, maar ook kunnen breken.

Ze roept op om het werk asjeblieft zorgvuldig en met zorg te doen: ‘Zo kan je levens redden’. Ook het goed regelen van medezeggenschap in de jeugdzorg speelt hierbij een belangrijke rol. 'Ik heb je hart nodig!', luidt het slot.

Stokje overdragen
De overgang van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten, betekent dat SP-gedeputeerde Rik Janssen het stokje per 2015 gaat overdragen aan de wethouders in Zuid-Holland.

Een daarvan is André Muller (ook SP), wethouder Jeugd in de gemeente Zuidplas en daarnaast coördinerend wethouder jeugdzorg voor de regio Midden Holland.

De indrukwekkende wijze waarop een andere jongedame als oproep aan politici live ‘Think of me’ uit de musical Phantom of the opera zong bezorgde hem kippenvel, zo twitterde hij.

U bent hier