h

Oplossing voor drukte bij in- en uitchecken

23 juli 2014

Oplossing voor drukte bij in- en uitchecken

Na de zomer komt vervoersbedrijf Arriva met een oplossing voor de lange rijen bij de in- en uitcheckpalen op station Dordrecht. Mensen die overstappen naar de NS missen hierdoor te vaak hun aansluiting, zoals SP-Statenlid Lies van Aelst zelf regelmatig ziet gebeuren.

Van Aelst woont in Gorinchem en stapt regelmatig over tussen de MerwedeLingeLijn en de NS. Ze wees het provinciebestuur eerder al op de lange rijen bij de incheckpaaltjes van  Arriva op de Stations Dordrecht en Geldermalsen, waardoor er vaak treinen worden gemist.

Het Statenlid wijt de problemen aan een tekort aan incheckpaaltjes en aan het verplicht moeten in- en uitchecken bij het wisselen van vervoerder. 'NS-directeur Huges stelde niet voor niks onlangs zelf al dat één keer in- en uitchecken in het OV voldoende zou moeten zijn', aldus Van Aelst.

'Tot dat dat deze onzalige regel wordt afgeschaft, moet er dus een oplossing voor de lange rijen komen', zo vervolgt ze. Vervoersbedrijf Arriva kan nu echter nog niet zeggen hoe de oplossing er precies uit gaat zien, zo meldt het AD vandaag. Of er extra incheckpaaltjes bij komen, is dus nog onbekend.

Wat Van Aelst betreft is het belangrijkste dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost: ‘Het is hoog tijd, deze situatie duurt al te lang. Extra incheckpalen lijken mij de meest logische oplossing. Maar we zullen zien, we houden vinger aan de pols’.

U bent hier