h

Situatie hefbrug onhoudbaar

9 juli 2014

Situatie hefbrug onhoudbaar

Na de zoveelste storing vandaag stelt de SP dat de situatie rond de hefbrug in Boskoop onhoudbaar is. In het belang van de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid moet de provincie in overleg met de gemeente zo snel mogelijk met een oplossing komen.

Volgens SP-Statenlid Lies van Aelst is de monumentale brug toe aan groot onderhoud om te komen tot een langdurige oplossing. De huidige situatie veroorzaakt te vaak grote problemen voor lokaal en regionaal wegverkeer en de binnenvaart.

'Het scheepvaartverkeer is nu volledig gestremd en moet omvaren, met alle economische gevolgen van dien', aldus Van Aelst. 'Met het zomerseizoen voor de deur is dit ook niet bevorderlijk voor de recreatievaart en het toerisme'.

In april 2012 stelde de SP-Statenfractie ook al schriftelijke vragen over de brug. Toen waaide tijdens werkzaamheden een zware metalen loopplank naar beneden. Deze kwam terecht op een niet afgezet deel van het wegdek, een levensgevaarlijke situatie.

U bent hier