h

Slipgevaar op veerponten aangepakt

9 september 2014

Slipgevaar op veerponten aangepakt

Op korte termijn worden de bij nat weer gevaarlijk gladde laadkleppen op beide ponten van het veer Rozenburg-Maassluis aangepakt. De spitsboot is tijdens het reguliere onderhoud deze zomer al voorzien van een anti-sliplaag. De tweede pont volgt komende week, zo meldt de website westlanders.nu.

SP-Statenlid Lies van Aelst kaartte de kwestie van de gladde laadkleppen vorige week aan in de Statencommissie Verkeer en Milieu. Dit deed ze naar aanleiding van een brief van bezorgde moeder uit Rozenburg, wier dochter ernstig ten val kwam op de pont.

Uit de reacties op de weblog van Lies over de laadkleppen bleek dat meerdere mensen het probleem herkenden. Zij zagen mensen vallen, vielen zelf of hadden er beroepsmatig mee te maken. Klachten en signalen van de ondernemingsraad werden door Connexxion Water echter niet opgepikt.

Lies van Aelst: ‘De SP is blij dat met de anti-sliplaag aan deze onveilige situatie nu echt een einde komt. Al blijft voorkomen altijd beter dan genezen. Wat dat betreft is het goed dat voor de zekerheid nu ook de situatie op de andere provinciale veerdiensten extra aandacht krijgt’.

U bent hier