h

Te dure losse kaartjes eindelijk aangepakt

24 oktober 2014

Te dure losse kaartjes eindelijk aangepakt

OV-reizigers in de provincie Zuid-Holland gaan de komende jaren stapsgewijs minder betalen voor losse kaartjes. Het provinciebestuur voert deze wijziging door na herhaaldelijke verzoeken van de SP.

De komende jaren wordt de prijs van een los kaartje ongeveer gelijk aan de gemiddelde ritprijs met de OV-chipkaart. Het losse kaartje is nu soms bijna twee keer zo duur.

Voor de SP is veel te hoge prijs van losse kaartjes al jaren een doorn in het oog. SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘Het is goed dat deze misstand nu eindelijk wordt aangepakt.

Dit soort prijzen zijn namelijk onbetaalbaar, zeker voor veel ouderen en gezinnen met kinderen. Ook prikkelen ze bepaald niet om de auto vanwege het milieu of de files vaker te laten staan’.

Provincie
De prijsverlaging geldt alleen voor het OV dat wordt geregeld door de provincie. In het stadsvervoer in en rond Rotterdam en Den Haag worden de prijzen van losse kaartjes niet aangepast.

Voor de lopende OV-vergunningen gaat de provincie met de vervoerbedrijven in gesprek over de lagere tarieven. Bij nieuwe aanbestedingen eist de provincie dat vervoerders zelf een voorstel doen.

U bent hier