h

Bart Vermeulen gekozen als lijsttrekker

4 november 2014

Bart Vermeulen gekozen als lijsttrekker

Tijdens de regioconferentie afgelopen zaterdag kozen de Zuid-Hollandse SP-leden Bart Vermeulen als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar maart. Na een goede discussie werd ook het verkiezings-programma met ruime meerderheid aangenomen.

De Rotterdamse Pauluskerk herbergde afgelopen zaterdag 117 afgevaardigden van de Zuid-Hollandse SP-afdelingen en een aantal gasten. De discussie over het verkiezingsprogramma spitste zich vooral toe op de onderwerpen ruimtelijke ordening en milieu.

Voorafgaand aan de regioconferentie dienden de afdelingen 101 wijzigingsvoorstellen in. Het overgenomen deel wordt deze week verwerkt. Na de eindredactie verschijnt het definitieve programma zo snel mogelijk.

Kandidaten
Voorzitter Manja Smits gaf namens de kandidatencommissie een toelichting op de werkwijze van de commissie en de concept-kandidatenlijst. De leden namen de lijst ongewijzigd over. Twee ingediende wijzigingsvoorstellen haalden geen meerderheid.

Top tien
De top-tien luidt dus als volgt: op één Bart Vermeulen uit Leiden. Nummers twee en drie zijn de huidige Statenleden Lies van Aelst uit Gorinchem en Frank Johan Hoogendam uit Delft. Ruimte voor nieuw talent is er op plek vier: Luiza Soares uit Rotterdam.

Nummer vijf is Hans Slooter uit Gouda. Huidig Statenlid Jerry Snellink uit Den Haag wil graag terugkeren in een grotere fractie en staat op plek zes. De plaatsen zeven en acht zijn voor Leonie van Wel uit Capelle aan den IJssel en Wim Metselaar uit Zoetermeer.

Riene Verburgh uit Puttershoek staat op plek negen en oud-Statenlid Eva de Bakker uit Leiden op tien. Lijstduwers zijn oud-Staten- en Tweede Kamerlid Fenna Vergeer, gedeputeerde Rik Janssen en vertrekkend Statenlid Harre van der Nat.

v.l.n.r. Frank Johan Hoogendam (nr. 3), Bart Vermeulen (nr. 1), Maarten de Pijper (nr. 12), Jerry Snellink (nr. 6), Lies van Aelst (nr. 2), Wim Metselaar (nr. 8), Leonie van Wel (nr. 7), Alfred Meijer (nr. 11), Luiza Soares (nr. 4), Hans Slooter (nr.5), Riene Verburgh (nr. 9).

Eva de Bakker (nr 10) staat niet op de foto. De volledige kandidatenlijst volgt binnekort.

 

 

U bent hier