h

College bespaart fors op reisjes en loonkosten

7 november 2014

College bespaart fors op reisjes en loonkosten

Het provinciebestuur van Zuid-Holland bezuinigde de afgelopen jaren niet alleen fors op buitenlandse reisjes. Ook de salariskosten van het eerste College met de SP vallen flink lager uit. De kosten daalden ten opzichte van 2010 met dertig procent.

Het Eindhovens Dagblad publiceerde deze week onderzoek naar de kosten van buitenlandse reisjes door provinciebestuurders. In Zuid-Holland daalden deze kosten in vier jaar tijd van 59.000 naar 14.000 euro.

Daarnaast doet het huidige college van SP, VVD, CDA en D66 het werk met twee gedeputeerden minder dan voorheen: vijf in plaats van zeven. Dit levert dus een forse besparing van dertig procent op de salariskosten op.

Bezuinigen op bestuurskosten was voor de SP een voorwaarde voor deelname aan het provinciebestuur. ‘Zeker in crisistijd wilden we laten zien dat er ook bestuurders zijn die wel in eigen vlees willen snijden', aldus SP-Statenlid en woordvoerder Financiën Jerry Snellink.

 

U bent hier