h

375 zienswijzen over helihaven Ypenburg

13 januari 2015

375 zienswijzen over helihaven Ypenburg

Foto: DS

Maar liefst 375 mensen hebben een zienswijze ingediend over de komst van een nieuwe commerciële helihaven bij het Prins Clausplein in Den Haag. Net als de SP zitten de inwoners van Ypenburg en omgeving duidelijk niet op een nieuwe commerciële helihaven te wachten.

Helikopters zijn in vergelijking met andere vervoermiddelen erg luidruchtig en vervuilend. Inwoners van Ypenburg, Leidschenveen, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Nootdorp en Delft lopen hierdoor risico op onder meer geluidsoverlast, milieuschade en woningwaardedaling.

Aan de hand van de ingediende zienswijzen geeft het provinciebestuur advies aan Provinciale Staten. Die beslissen of de vergunning er komt. SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘375 zienswijzen is echt heel veel. De provincie doet er dus goed aan dit zwaar te laten wegen. Ter vergelijking: in 2007/2008 was het verzet ook groot en toen waren het er 280'.

Hulpdiensten
In tegenstelling tot commerciële helihavens is de SP wél voorstander van de inzet van helikopters voor bijvoorbeeld hulpdiensten. Grote toename van commerciële helikoptervluchten kan echter leiden tot onnodige overlast en milieu- en gezondheidsschade. Dat willen we voorkomen.

U bent hier