h

Opstapeling van klachten over OV Hoeksche Waard

3 februari 2015

Opstapeling van klachten over OV Hoeksche Waard

Foto: SP

SP-Statenlid Lies van Aelst krijgt veel klachten over prijsstijgingen en slechtere bereikbaarheid door de nieuwe busdienstregeling in de Hoeksche Waard. Volgens een poll van lokale media is zelfs 60% niet blij met de veranderingen. De SP wil snel opheldering en oplossingen van Arriva en het provinciebestuur.

Het geduld van SP-Statenlid Lies van Aelst met Arriva raakt op: ‘Eind 2012 was er ook al een prijsexplosie door de afschaffing van het Sterabonnement. Vervolgens dreigde in 2013 de compensatieregeling opeens te worden afgeschaft en nu dit weer. Veel mensen die zijn aangewezen op het OV balen hier terecht enorm van’. 

De nieuwe dienstregeling in de Hoeksche Waard is ingegaan per 25 januari. Per die datum zijn er maar liefst tien vaste buslijnen geschrapt, onder meer naar Klaaswaal. Reizigers geven aan dat voorzieningen als scholen hierdoor slechter bereikbaar zijn en dat omreizen tot extra kosten leidt.

Dorpen en kleine kernen
Het schrappen van vaste lijnen leidt ook tot slechtere verbindingen vanuit dorpen en kleine kernen met weinig voorzieningen zoals Mookhoek. Dit dreigt mensen nog verder te isoleren, met alle narigheid en kosten van dien. Door het schrappen en samenvoegen van lijnen zitten sommige resterende bussen juist overvol.

 

U bent hier