h

Politiek leeft bij bezoekers stichting Piëzo Zoetermeer

19 februari 2015

Politiek leeft bij bezoekers stichting Piëzo Zoetermeer

Foto: PD

Stichting Piëzo verzorgt allerlei cursussen om mensen te betrekken bij de samenleving en meer uit zichzelf te halen. Van Nederlands voor anderstaligen tot computerles en duurzame energie. Deze week waren er twee inloopbijeenkomsten over provinciale politiek. Namens de SP deed kandidaat-Statenlid Wim Metselaar mee.

Wim was blij om te merken dat politiek echt leeft bij de deelnemers. Aan de hand van filmpjes en een quiz werd onder meer uitgelegd hoe de Nederlandse politiek precies in elkaar zit.

Bijvoorbeeld dat de provincie niet alleen besluiten neemt over onze leefomgeving, openbaar en vervoer en milieu, maar ook belangrijk is voor de samenstelling van de Eerste Kamer.

Eerste Kamer
Na de verkiezingen van 18 maart kiezen de gekozen Statenleden de leden van de Eerste Kamer. Deze beoordeelt de wetten van de Tweede Kamer, bijvoorbeeld over zorg, huurbeleid en sociale zekerheid.

Als Statenlid wil Wim met name de lasten voor de inwoners van Zuid-Holland (de provinciale belastingen) zo laag mogelijk houden:

‘Het is belangrijk dat onze economie de komende jaren op een verantwoorde manier groeit. Dat lukt niet als mensen te weinig te besteden hebben'.

U bent hier