h

Provincie investeert in Bollenstreek

5 februari 2015

Provincie investeert in Bollenstreek

Foto: DS

Op korte termijn starten de gemeenten Lisse, Teylingen en Noordwijk met de infrastructurele voorbereidingen voor de nieuwe, snelle busverbinding Noordwijk-Schiphol. Op initiatief van de SP investeert de provincie hiervoor in totaal ruim negen ton in de regio.

De gemeente Teylingen krijgt 7.5 ton voor aanpassing van rotondes, verkeerslichten en snelle doorstroming van de bussen over De Noordelijke Rondweg Voorhout. Ook auto’s en fietsers krijgen hier profijt van.

Lisse krijgt onder meer een nieuwe HOV-halte aan de Ruishornlaan. In Noordwijk moet de nieuwe HOV-verbinding de totale verkeersafhandeling op drukke stranddagen flink gaan verbeteren.

Deze extra investeringen in het OV zijn mogelijk  doordat het huidige college met de SP de plannen voor de RijnGouweLijn heeft geschrapt. ‘Een onbetaalbaar en onhaalbaar gebleken prestigeproject’, aldus SP-Statenlid Harre van der Nat.

HOV-netwerk
De nieuwe buslijn Noordwijk-Schiphol is één van zeven nieuwe snelle trein- en busverbindingen die de bereikbaarheid en de economie van de hele regio Zuid-Holland Noord de komende jaren een flinke impuls moeten geven.

Hiertoe wordt ook het spoor tussen Leiden en Utrecht de komende jaren gedeeltelijk verdubbeld. Vanaf 2018 rijdt hier ieder kwartier een trein. Bij Hazerswoude-Koudekerk, Boskoop-Snijdelwijk en Zoeterwoude-Meerburg komen drie nieuwe stations.

U bent hier