h

SP: geen extra stikstofuitstoot bij Strypemonde

13 februari 2015

SP: geen extra stikstofuitstoot bij Strypemonde

Foto: SP

Bewoners van de Lodderlandsedijk in Rockanje vrezen voor aantasting van natuurgebied  Strypemonde als de gemeente Westvoorne pal daarnaast agrarische bedrijvigheid toestaat. De SP-Statenfractie deelt deze zorg. De partij heeft vragen ingediend bij het Zuid-Hollandse provinciebestuur.

Onlangs vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan dat nodig is om de bouw van een nieuwe stal aan de Lodderlandsedijk mogelijk te maken. Volgens de Raad is er onvoldoende duidelijkheid over mogelijke negatieve effecten van onder meer stikstofuitstoot op het natuurgebied.

SP-Statenlid Frank-Johan Hoogendam wil onder meer weten hoe het provinciebestuur aankijkt tegen de uitspraak van de Raad van State,  of deze in lijn is met de visie van het provinciebestuur zelf en hoe men wil omgaan met een eventuele ontheffingsaanvraag van de gemeente Oostvoorne.

PAS (Programmatische Aanpak Stikstof)
Op dit moment zijn provincies ook bezig met het opstellen van nieuwe regels voor de beheersing van stikstof in het kader van het landelijke PAS-besluit. Het lijkt de SP niet de bedoeling dat er de komende tijd nog snel bestemmingsplannen worden aangepast om deze regels voor te zijn.

U bent hier