h

Werkbezoek Roemer en Vermeulen in Leiden en Alphen

26 februari 2015

Werkbezoek Roemer en Vermeulen in Leiden en Alphen

Foto: Yvonne Charitou / SP Alphen aan den Rijn

Emile Roemer bracht samen met lijsttrekker Bart Vermeulen en vele lokale SP-ers gisteren een werkbezoek aan Alphen aan den Rijn en Leiden.
Doel van het werkbezoek was om inzicht te krijgen in de noodzakelijke verbeteringen in het openbaar vervoer die dankzij de SP in het provinciaal bestuur de komende jaren gaan plaatsvinden.
Daarnaast gaf het werkbezoek inzicht in de effecten op de Leidse binnenstad door het schrappen van de RijnGouweLijn.

Foto: Yvonne Charitou / SP Alphen aan den Rijn

Roemer in gesprek

Het bezoek begon op het station van Alphen aan den Rijn waar de SP-ers in gesprek gingen met reizigers naar Leiden, Utrecht en Gouda. Veel reizigers gaven aan de huidige verbindingen onvoldoende te vinden en regelmatig last te hebben van vertragingen.

SP-lijsttrekker Bart Vermeulen: “Die vertragingen zijn een gevolg van het feit dat een deel van de verbinding tussen Leiden en Utrecht nog enkelspoor is. In het Provinciebestuur hebben we afgesproken dat er op meer plaatsen dubbelspoor komt. Dat is goed tegen vertragingen en zo kan er ieder kwartier een trein gaan rijden.”

In Leiden werd een bezoek gebracht aan de binnenstad en werden Roemer en Vermeulen bijgepraat door de lokale fractievoorzitter Julian van der Kraats over de zaken die het Leidse Stadsbestuur aan het aanpakken is.

Foto: Bart Vermeulen / SP-Zuid-Holland

Roemer en Van der Kraats op de Leidse Burcht

Na een wandeling door de binnenstad en een bezoek aan de negen eeuwen oude Burcht volgde een lunchgesprek met Hans van Dam van de regionale afdeling van ROVER (Vereniging reizigers openbaar vervoer) over de plannen van de Provincie met het openbaar vervoer. In het gesprek kwam onder andere de uitvoering van de zeven verbeterde en nieuwe buslijnen in het noorden van de provincie aan bod en werd teruggeblikt op de geschiedenis van de RijnGouweLijn.

Ook de Leidse SP-fractievoorzitter Julian van der Kraats is opgelucht over het schrappen van de RijnGouweLijn: “Jarenlang hebben noodzakelijke verbeteringen in de binnenstad stil gelegen door de dreiging van dit prestigeproject. Onlangs konden we eindelijk beginnen met het aantrekkelijker maken van onder andere de Breestraat en er volgen nog vele locaties die de stad een stuk aantrekkelijker gaan maken.”

Foto: Diederik Olders / SP

Roemer en Vermeulen bij afscheid werkbezoek

De uitvoering van de spoorverdubbeling en de inzet van de verbeterde en nieuwe buslijnen zal de komende jaren aangepakt worden. Tussen Leiden en Zoetermeer ging onlangs de eerste lijn van start onder de naam ‘R-net’. Op deze lijn rijdt iedere tien minuten een bus.
 

U bent hier