h

Bart Vermeulen bij bezoek Delfshaven

1 maart 2015

Bart Vermeulen bij bezoek Delfshaven

Foto: Marinus Legen / SP-Rotterdam

Lijsttrekker Bart Vermeulen was gisteren aanwezig bij de campagneaftrap van de Rotterdamse SP. Rond het Visserijplein in de wijk Delfshaven gingen SP'ers in gesprek met wijkbewoners over de komende verkiezingen. Ook de Rotterdamse Statenkandidate Luiza Soares en fractievoorzitter Leo de Kleijn van Rotterdamse Raadsfractie waren daarbij.

Foto: Marinus Legen / SP-Rotterdam

Bart Vermeulen: 'We hebben goede gesprekken gevoerd met trouwe kiezers, maar helaas heerst er ook veel cynisme onder de wijkbewoners. Veel mensen voelen zich in de steek gelaten door de politiek, niet in de laatste plaats door de PvdA in het kabinet. Deze mensen zeggen niet meer te gaan stemmen. Dit is een groot probleem dat alle politieke partijen zich aan moeten trekken.'

Foto: Marinus Legen / SP-Rotterdam

Alexander Hogendoorn van Zorgvrijstaat legt uit.

In de middag brachten de SP-ers een bezoek aan Stroop en Zorgvrijstaat in de Mathenesserweg. Dit zijn twee lokale initiatieven gericht op het betrekken van bewoners bij zaken die in de buurt spelen op het gebied van zorg en leefbaarheid.
De Rotterdamse SP zet zich van harte in voor dit soort initiatieven en wil dat de gemeente steun geeft.

Foto: Bart Vermeulen / SP-Zuid-Holland

Molen De Graankorrel

Daarna volgde een wandeling langs molen de Graankorrel en Le Medi, een woon-kunstcomplex.

Foto: Bart Vermeulen / SP Zuid-Holland

Toegangsbord Le Medi

“Het is goed om te zien wat de effecten zijn van Provinciaal beleid in de steden zelf. Zo is hergebruik van ons erfgoed van groot belang. Het is daarom treurig om te zien dat de herontwikkeling van molen de Graankorrel zo lang duurt. Verder willen we het groen om de steden beschermen. Dat betekent dat er meer binnenstedelijk gebouwd moet gaan worden. De vraag is echter of de wijk als geheel er door dit soort complexen op vooruit gaat, al is dat vooral een afweging voor de gemeente” aldus Vermeulen.

U bent hier