h

Informateur adviseert college van SP, CDA, D66 en VVD

31 maart 2015

Informateur adviseert college van SP, CDA, D66 en VVD

Foto: SP

Voor de komende vier jaar heeft voortzetting van het huidige college van SP, CDA, D66 en VVD de meeste kans van slagen. Na dit advies van informateur Van Vliet gaan de partijen nu rond de tafel om overeenstemming te zoeken over een mogelijk nieuw coalitieakkoord.

Onder leiding van informateur is de afgelopen dagen bekeken welke partijen zijn bereid gezamenlijk een coalitie te vormen, welke coalitie kan rekenen op een werkbare meerderheid in Provinciale Staten en of er voldoende inhoudelijke overeenstemming was om de formatiefase te starten.

De combinatie SP, CDA, D66 en VVD kwam hierbij als beste uit de bus. Alle partijen zijn tevreden over de samenwerking in de afgelopen vier jaar en hopen deze ook de komende periode voort te kunnen zetten.

 

 

U bent hier