h

SP positief over uitgebreide dienstregeling Waterbus

24 maart 2015

SP positief over uitgebreide dienstregeling Waterbus

Foto: DS

De Waterbus voor personenvervoer over water tussen Dordrecht en Rotterdam gaat doordeweeks en tijdens vakanties vaker varen. De Waterbus doet ook meer plaatsen aan, waaronder de molens van Werelderfgoed Kinderdijk. De SP juicht deze ontwikkeling toe. Meer vervoer over water kan Zuid-Holland veel voordelen bieden.

De SP is groot voorvechter van het beter benutten van de vele waterwegen in Zuid-Holland. Door meer vervoer over water kunnen de zeer hoge kosten voor de aanleg en onderhoud van ‘normale’ wegen omlaag. Daarbij dringt meer goederenvervoer over water ook de CO2-uitstoot en files fors terug.

SP Statenlid Lies van Aelst: 'Wij pleiten in de provincie al jaren voor meer vervoer over water. Tot onze vregude zien we dat er de laatste jaren, mede door onze deelname aan het provinciebestuur, mooie stappen vooruit worden gezet'.

Toerisme en regionale economie
Groot voordeel van de Waterbus is ook dat de fiets mee op de boot mag. Doordat veel haltes toeristische bestemmingen zijn, stimuleert de waterbus ook het toerisme en daarmee de regionale economie. 

Andere toeristische bestemmingen zijn de historische binnenstad van Dordrecht en de Ark van Noach, de vele musea en de havens van Rotterdam (overstappen op de Aqualiner) en natuurgebied de Hollandse Biesbosch.

Op werkdagen vaart de waterbus vaker tijdens de spits en stopt ook in Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen a/d IJssel. Tijdens daluren en vakanties is er een rechtstreekse verbinding tussen Rotterdam, Dordrecht en Kinderdijk.

U bent hier