h

Zuid-Holland zuinigste met dienstauto's

14 maart 2015

Zuid-Holland zuinigste met dienstauto's

Foto: DS

Met de SP in het provinciebestuur bracht Zuid-Holland de afgelopen vier jaar niet alleen de kosten van buitenlandse reisjes (-76%) en andere bestuurskosten flink omlaag. Qua aantal dienstauto’s en aantal gereden kilometers is Zuid-Holland de meest zuinige provincie van Nederland.

De NOS zette op een rijtje hoeveel dienstauto’s iedere provincie heeft, hoeveel ritten daarmee worden gemaakt en het totale aantal kilometers.

Zuid-Holland heeft één dienstauto. Daarmee werden 3.348 ritten gemaakt van in totaal 122.652 kilometer, aldus de cijfers in de tabellen. Al deze cijfers liggen nergens lager dan in de provincie Zuid-Holland.

Het vorige provinciebestuur, zonder de SP, maakte nog gebruik van twee dienstauto’s. De kosten voor deze twee auto’s bedroegen jaarlijks in totaal 400.000 euro.

Zie ook:

U bent hier