h

Bezoek cultuurolympiade 'Harmonie van Nederland'

24 april 2015

Bezoek cultuurolympiade 'Harmonie van Nederland'

Foto: SP

SP-Statenleden Hans Slooter en Luiza Soares bezochten afgelopen zondag de cultuurolympiade Harmonie van Nederland. Deze zang, dans, en muziekwedstrijd voor kinderen uit verschillende landen en culturen draagt bij aan meer onderlinge contacten en wederzijds begrip.

Het uiteindelijke doel van het evenement is een saamhorige en harmonieuze samenleving waarin iedereen zich thuis voelt, ongeacht zijn afkomst of geloof. Vandaar de naam Harmonie van Nederland.

Op het grote podium van de Anton Philipszaal in Den Haag lieten kinderen en jongeren van 7-18 jaar zondag zien wat ze qua zang, dans en muziek in huis hebben en van huis uit mee kregen: van Spaanse flamenco tot Hollandse smartlappen en nog veel meer.

Hoogtepunt voor Hans en Luiza was de Turkse Ammar met zijn gloedvolle vertolking van de Hazes-klassieker 'Bloed, zweet en tranen'. Officiële winnaar was het ook geweldige Harmonieorkest Nederland en Oranje (NEO) uit Rucphen.

De Harmonie van Nederland is een project van de Netherlands Turkey Friendship Foundation. Deze stichting, bestuurd door jonge enthousiaste vrijwilligers, wil via culturele en kunstzinnige activiteiten bruggen bouwen tussen de Nederlandse, de Turkse en andere culturen in Nederland.

U bent hier