h

Veel belangstelling voor Voedselbos Vlaardingen

23 juni 2015

Veel belangstelling voor Voedselbos Vlaardingen

Foto: DS

De opening van het Voedselbos Vlaardingen trok afgelopen zaterdag veel publiek. Niet gek, want het voedselbos is leuk, leerzaam én lekker. SP-wethouder Arnout Hoekstra ontving als een van de eersten een flesje vlierbloesemsiroop uit het bos. Daarna openden de kinderen de toegang tot de tuin.

Het Voedselbos Vlaardingen is het grootste openbaar toegankelijke voedselbos van Nederland. Kinderen kunnen hier gratis zien en proeven wat de natuur allemaal voor ze doet. De SP is groot voorstander van dit project, omdat het meerdere belangrijke leerzame en leuke functies combineert.

In het Voedselbos kunnen kinderen niet alleen lekker buiten zijn, volop bewegen én leren om de natuur te waarderen. De Stichting Voedselbos Vlaardingen wil daarnaast graag samenwerken met andere organisaties en bedrijven in de buurt op het gebied van onder meer kinderopvang, zorg, buurtwerk, horeca en winkels.

Het voedselbos draagt dus bij aan het versterken van de groene en sociale  structuur van Vlaardingen en omgeving. Zowel de provincie Zuid-Holland als het Omgevingsfonds Midden-Delfland en het Fonds Schiedam-Vlaardingen steunen het Voedselbos daarom financieel.

Vrijwilligers
Lijkt het u leuk om zelf ook een bijdrage te leveren aan dit mooie project? Het Voedselbos Vlaardingen kan nog vrijwilligers gebruiken. Iedere vrijdag van 9 tot 16 uur wordt er volop geklust in de tuin. Zie voor meer informatie:

U bent hier