h

SP-plan onderzocht: mogelijk uitbreiding MerwedeLingelijn

20 juli 2015

SP-plan onderzocht: mogelijk uitbreiding MerwedeLingelijn

De SP is enthousiast over het onderzoek van de provincie Zuid-Holland naar het SP plan om de MerwedeLingelijn door te trekken naar Rotterdam en Utrecht. Op dit moment vind er onderzoek plaats naar de mogelijkheden.

'Los van dit onderzoek moet de Provincie wat de SP betreft ook bij NS en Rijk blijven pleiten voor een betere intercity bereikbaarheid van station Dordrecht. De nieuwe dienstregeling is een kaalslag' aldus SP Statenlid Lies van Aelst. 

Nu de NS steeds minder intercity’s op Dordrecht laat stoppen moeten grote groepen reizigers op het traject veelvuldig overstappen en hebben ze een langere reistijd. Een uitbreiding van de MerwedeLingeLijn past in de plannen van het college om een netwerk van duurzaam openbaar vervoer met hoge frequenties en comfort in te voeren in Zuid-Holland.

Van Aelst: ‘De SP pleit al jaren voor het doortrekken van de MerwedeLingeLijn. Wij hebben toen deze lijn door de Provincie werd aanbesteed en opgeknapt gepleit voor dubbelspoor, mede met de overweging dat er dan intercity’s zouden kunnen gaan rijden en dat de lijn doorgetrokken zou kunnen worden. Dat is toen helaas niet gebeurd. We zijn erg blij dat de Provincie ons plan om de lijn door te trekken naar Rotterdam en Utrecht nu wel onderzoekt.’

Provincie Zuid-Holland laat ook uitzoeken of er een betere busverbinding tussen Gorinchem en Breda kan komen. Ook de buslijnen in andere regio’s worden verbetert. Arriva en reizigersvereniging Rover zijn te spreken over de plannen van de provincie. 

 

U bent hier