h

Zorgen over asbestsanering Wateringen

10 juli 2015

Zorgen over asbestsanering Wateringen

Foto: DS

Omwonenden hebben nog steeds last van de nasleep van de asbestbrand bij een bedrijf in Wateringen begin dit jaar. Ook de SP-Statenfractie is bezorgd. De partij wil van het provinciebestuur weten of de gemeente Westland correct heeft gehandeld en of er nog steeds asbestdeeltjes aanwezig zijn.

SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘We maken ons zorgen om de situatie voor omwonenden. De gemeente is eerstverantwoordelijk voor de sanering, maar de provincie heeft wel een rol als toezichthouder, zeker nu hier dingen fout gegaan lijken te zijn.

Als de landelijke regels voor het opruimen van asbest geschonden zijn, is actie nodig. Achtergebleven kleine asbestdeeltjes kunnen tot   gezondheidsschade leiden. Niet voor niets vraagt ook de SP in de Tweede Kamer hier aandacht voor’.

Communicatie
Klachten van omwonenden richten zich naast de gebrekkige sanering ook op de communicatie door de gemeente. De communicatie met omwonenden en gedupeerden zou hoofdzakelijk via de media verlopen. Ook op dit punt vraagt de SP meer duidelijkheid en zo nodig actie van de provincie.

U bent hier