h

Provincie wil gebieden bij-vriendelijker maken

28 augustus 2015

Provincie wil gebieden bij-vriendelijker maken

Foto: SP

Bijen zijn onmisbaar voor de mens: voor de natuur, voor de landbouw en dus voor ons voedsel. De SP pleit al jaren voor een bij-vriendelijk (provinciaal) beleid en is dan ook heel blij met het project ‘Bijen in de Buurt’ van de provincie. Bewoners kunnen gratis bloembollen en andere bij-vriendelijke planten krijgen voor in hun eigen buurt. Hierdoor vinden de bijen meer voedsel en worden ze sterker.

De bloemen van de bij-vriendelijke bollen en planten gaan kleurige bijenlinten vormen die aansluiten op Het Land van Wijk en Wouden. Dit is het meest westelijk deel van het Groene Hart van Holland tussen de stedenring Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Leiden en Alphen aan den Rijn.

‘Dit gebied is nu al rijk aan natuur, water en oer-Hollandse weidelandschappen en het wordt straks nog mooier’, aldus SP-Statenlid Van Aelst. ‘Dat is geen overbodige luxe, want het gaat niet goed met de bij. Aangezien bijen ook 70% van de landbouwgewassen bestuiven, is ingrijpen echt nodig’.

Foto: SP

de kleine vos (schoenlapper)

Een extra reden om mee te doen: bloemrijke bijenlandschappen zijn ook goed voor andere planten en dieren. Alle adressen langs de linten krijgen binnenkort een tegoedbon voor de gratis bij-vriendelijke bollen thuisbezorgd. Het project ‘Bijen in de Buurt' is een initiatief van Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland.

U bent hier