h

Provincie eensgezind tegen slechtere bereikbaarheid Dordt en Drechtsteden

28 september 2015

Provincie eensgezind tegen slechtere bereikbaarheid Dordt en Drechtsteden

Foto: SP

De NS wil vanaf volgend najaar veel minder intercity’s laten stoppen in Dordrecht. Vervoersgedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) gooit zich vol in de strijd tegen deze plannen. Dit antwoordde hij op vragen die Statenlid Lies van Aelst (SP) namens alle partijen in Provinciale Staten stelde.

De NS wil de intercity’s die nu via Dordrecht rijden vanaf december 2016 deels via het HSL-spoor leiden. Hierdoor stoppen er veel minder intercity`s op station Dordrecht.

Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn eensgezind in hun afkeer van dit plan. Het doet de bereikbaarheid en daarmee de economie van Dordrecht en de hele regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden geen goed.

Provinciebestuurder Vermeulen gaf aan de lobby vanuit de regio Drechtsteden tegen de NS-plannen met alle macht te steunen. Hij is volop in gesprek met het vervoersbedrijf, ProRail en het ministerie en bereid hierin nog een extra stapje te zetten nu alle partijen heb dit vragen. 

De partijen in Provinciale Staten maken zich ook eensgezind zorgen over de effecten de NS-plannen met Dordrecht op de succesvolle MerwedeLingeLijn. De gedeputeerde zegde onderzoek hiernaar toe. 

De vragen werden mede ingediend namens: Paul Breitbarth, Muzaffer Cetin, Rense Weide, Metin Çelik, Ixora Balootje, Berend Potjer, Bart Privé, Bart Canton en John Struijlaard.

U bent hier