h

Lies van Aelst nieuwe fractievoorzitter

14 oktober 2015

Lies van Aelst nieuwe fractievoorzitter

Foto: SP

Lies van Aelst uit Gorinchem is sinds afgelopen zaterdag de nieuwe voorzitter van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Lies neemt het stokje over van Bart Vermeulen. De portefeuilleverdeling verandert niet: Lies en Bart blijven als Statenlid woordvoerder op hun huidige onderwerpen.

Bart Vermeulen: ‘Nu de nieuwe fractie steeds meer ingewerkt raakt en de uitvoering van het
coalitieakkoord in gang is gezet, is dit een mooi moment om een stapje terug te doen en me weer meer te gaan richten op de ruimtelijke ordening en het erfgoed. De fractie is bij Lies in uitstekende handen en ik wens haar heel veel succes.'

Lies van Aelst  is met haar 26 jaar een ervaren Statenlid. Ze zit sinds 2007 in Provinciale Staten en voerde samen met Bart Vermeulen de onderhandelingen voor de vorming van het huidige provinciebestuur met de SP. Naast het fractievoorzitterschap blijft Lies woordvoerder over openbaar vervoer, vervoer over water, dierenwelzijn, milieu en regionale economie.

 

U bent hier