h

Nieuwe regiovertegenwoordigers gekozen

21 oktober 2015

Nieuwe regiovertegenwoordigers gekozen

Foto: SP

Tijdens de regioconferentie op zaterdag 10 oktober in Rotterdam zijn Thijs Coppus, Maarten de Pijper, Bob van Vliet en Maaike van Wingerden gekozen als (nieuwe) regiovertegenwoordigers voor de SP in Zuid-Holland. Maarten en Maaike zijn herkozen als regiovertegenwoordiger, Bob en Thijs zijn nieuw. 

Zuid-Holland is bij de SP organisatorisch opgedeeld in de volgende vier regio's:

Zuid-Holland Noord
Thijs Coppus is gekozen als nieuwe regiovertegenwoordiger van Zuid-Holland Noord. Hieronder vallen Alphen aan den Rijn, Leiden, Zuidplas, Voorschoten en Gouda.

Foto: SP

Thijs was scholingsmedewerker van de SP en voorzitter van de Provinciale Statenfractie in Limburg. Hij is nu medewerker Sociale Zaken bij de Tweede Kamerfractie en woont in Leiden.

Haaglanden
Bob van Vliet is de nieuwe regiovertegenwoordiger van Haaglanden. 
Hieronder vallen de afdelingen Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Westland.

Foto: SP

Bob was bestuurslid van SP-jongerenorganisatie ROOD en afdelingsvoorzitter in Delft. Het afgelopen jaar streed hij voor een eerlijk loon voor jongeren bij de Young & United-campagne van de FNV. Bob is daarnaast docent aan de faculteit Bouwkunde van de TU-Delft en woont in Den Haag.

Rijnmond-West
Maarten de Pijper is herkozen als regiovertegenwoordiger van Rijnmond-West. Binnen deze regio vallen de afdelingen Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Brielle, Hellevoetsluis, Maassluis en Nissewaard.

Foto: SP

Maarten werkt als onderhoudsfitter en is afdelings- en fractievoorzitter voor de SP in Brielle.

Rijnmond-Oost
Maaike van Wingerden is opnieuw gekozen als regiovertegenwoordiger van Rijnmond-Oost. Hieronder vallen Dordrecht, Gorinchem, Capelle a/d IJssel en Zwijndrecht.

Foto: SP

Maaike komt uit Dordrecht is daar sinds 2009 actief voor de SP. Sinds 2014 is ze regiovertegenwoordiger.

Wat doen regiovertegenwoordigers?
Regiovertegenwoordigers ondersteunen de afdelingen en zijn gesprekspartner voor de afdelingsvoorzitters en aanspreekpunt voor de leden in hun regio. 

Namens de afdelingen in 'hun' regio zitten ze in het landelijke partijbestuur en in de partijraad van de SP. Daar zetten ze belangrijke zaken uit hun regio op de agenda.

Belangrijke onderwerpen koppelen ze weer terug naar de afdelingen via het regio-overleg. Dit is een regelmatig overleg met de afdelingsvoorzitters uit de regio.

 

U bent hier