h

Zorgen over toegankelijkheid busstation Gouda

8 oktober 2015

Zorgen over toegankelijkheid busstation Gouda

Foto: SP

Zorgbelang Zuid-Holland sloeg onlangs alarm over de situatie op het busstation in Gouda voor mensen met een beperking. Met name de te lage perrons en het ontbreken van geleidelijnen zijn een probleem. Hoewel er plannen zijn om het station grondig te verbouwen, wil de SP dat het provinciebestuur snel met dit signaal aan de slag gaat.

Zorgbelang Zuid-Holland noemt het busstation in Gouda ‘totaal ontoegankelijk’ voor mensen met een beperking. SP-Statenlid Lies van Aelst wil dat het provinciebestuur samen met Arriva snel op een rijtje zet wat de problemen precies zijn en  hoe deze opgelost kunnen worden.

Van Aelst: ‘Als de plannen om het station te verbouwen de reden zijn om nu de situatie zo te laten, is dat wat de SP betreft niet handig. Mensen met een beperking moeten nu ook goed en zelfstandig kunnen reizen. De provincie en vooral ook Arriva moet daar dus alles aan doen’.

Van Aelst wil ook van het provinciebestuur weten wanneer het busstation in Gouda precies verbouwd wordt. De provincie moet wat haar betreft zo snel mogelijk met Arriva om de tafel om te zorgen dat het station weer voor iedereen goed toegankelijk wordt.

 

U bent hier