h

Waterbus weer in top 3 beste OV

23 maart 2016

Waterbus weer in top 3 beste OV

Foto: SP

Op initiatief van de SP stimuleert de provincie personenvervoer over water. Met succes: Waterbus, de veerdienst tussen Dordrecht-Rotterdam en de Drechtsteden, heeft ook in 2015 weer goed gescoord in de jaarlijkse landelijke OV-Klantenbarometer. Na een score van 8,0 in 2014 stijgt Waterbus in 2015 naar een 8,3 en is wat eindcijfer betreft hiermee landelijk gezien tevens de grootste stijger. Het landelijk gemiddelde ligt op een score van 7,5.

SP Fractievoorzitter Lies van Aelst is blij met het succes van de waterbus: ‘In onze waterrijke provincie is vervoer over water een uitstekend alternatief. Het reizen over water is een prettige manier van reizen dat in veel gevallen tijdswinst oplevert. Meer vervoer over water betekent minder wegverkeer, minder files, een sterkere economie en een beter milieu. De provincie, met de SP in het bestuur, investeert de komende jaren daarom extra in verdere uitbreiding van de waterbus en de vaarwegen in Zuid-Holland.”

In opdracht van de provincie en de regio Drechtsteden is de spits- en daldienst flink uitgebreid. Hierdoor wordt er doordeweeks in de spitsuren vaker gevaren naar Rotterdam met een extra schip. Daarnaast is het afgelopen jaar ook veel energie gestoken in de aankleding van de schepen en betere reisinformatie op de haltes. Ook dat wordt gewaardeerd door reizigers.

Rik Janssen, SP gedeputeerde: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een volwaardig alternatief is voor vervoer over wegen. De wensen en mogelijkheden veranderen voortdurend maar door gebruik te maken van innovaties willen we ervoor zorgen dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland wordt. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal. Ik ben ervan overtuigd dat er de komende jaren nog veel nieuwe initiatieven zullen ontstaan. De provincie wil die in nauwe samenwerking met Waterbus verder initiëren en vormgeven.“

 

Over Waterbus

Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, er zijn ook losse (dag)kaarten contant aan boord verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

U bent hier