h

Vier miljoen extra voor openbaar vervoer

2 juli 2016

Vier miljoen extra voor openbaar vervoer

Foto: MBZH

Op initiatief van de SP trekt de provincie nog dit jaar vier miljoen euro uit om knelpunten in het OV aan te pakken. Het geld is vooral bedoeld om geschrapte lijnen en ritten waar wel behoefte aan is, weer te laten rijden. Het gaat dan onder meer om opgeheven (scholieren-)buslijnen en om geschrapte ritten vroeg in de ochtend en ’s avonds laat, die met het extra geld kunnen worden heringevoerd.

Het extra geld wordt ook ingezet om de invoering van het zogenoemde ‘Zuidvleugelproduct' voor de reiziger kostenneutraal te laten verlopen. De invoering hiervan staat gepland voor volgend jaar.

Het Zuidvleugelproduct wordt de nieuwe abonnementsvorm voor heel Zuid-Holland. Dit moet een einde maken aan de huidige wirwar aan abonnementen in de provincie.

Dankzij het SP-voorstel mogen reizigers hun huidige abonnement behouden, als het nieuwe Zuidvleugelproduct voor hen straks duurder uitvalt.

Voorjaarsnota
Het extra geld voor OV werd afgelopen woensdag vrijgemaakt bij de behandeling van de Voorjaarsnota in Provinciale Staten. Het SP-voorstel kreeg steun van CU-SGP, PVDA, CDA, D66, Groen Links, 50plus en VVD. ​

U bent hier