h

Zuid-Holland investeert in groot onderhoud molens

6 september 2016

Zuid-Holland investeert in groot onderhoud molens

Foto: MBZH

Mede op iniatief van de SP heeft de provincie Zuid-Holland sinds 1 augustus een speciale subsidieregeling voor groot onderhoud aan molens. Tot nu toe was er alleen subsidie mogelijk voor standaard onderhoud en grote restauraties. Belangrijke klussen vielen hierdoor buiten de boot. Zuid-Holland is hiermee de eerste provincie die in groot onderhoud van molens investeert.

De SP vindt investeren in molenerfgoed belangrijk. Niet alleen om het in goede staat na te laten aan volgende generaties. Molens zijn ook gezichtsbepalend voor grote delen van het Zuid-Hollandse landschap en daarmee belangrijk voor het toerisme. Onderzoek van het CBS toont aan dat toerisme belangrijk is voor de economie en werkgelegenheid.

De totale bestedingen aan toerisme in ons land laten sinds 2010 een gestage groei zien, zo meldde het CBS eind augustus. Hoewel ook Nederlandse toeristen ietsje meer geld uitgaven, komt de groei van de bestedingen vooral voor rekening van buitenlandse toeristen. Het toerisme groeit hiermee sterker dan de rest van de economie.

Zuid-Hollandse moleneigenaren kunnen tot 1 oktober subsidie voor groot onderhoud aan hun molens (in jaargang 2016) aanvragen. Meer informatie over de subsidievoorwaarden en welke werkzaamheden onder groot onderhoud vallen, is via onderstaande link te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.

Meer informatie:

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent hier