h

SP zorgt voor klokkenluidersregeling in provinciaal openbaar vervoer

9 november 2016

SP zorgt voor klokkenluidersregeling in provinciaal openbaar vervoer

Foto: MBZH

Op initiatief van de SP gaat een goede klokkenluidersregeling bij Provinciale OV vervoerders verplicht worden. De Gedeputeerde zegde dit de SP toe tijdens de bespreking van het beleidskader voor de aanbesteding voor het openbaar vervoer in Drechtsteden Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Een klokkenluidersregeling zorgt ervoor dat een medewerker die een misstand signaleert dit veilig intern kan melden aan bijvoorbeeld een speciale vertrouwenspersoon zonder te hoeven vrezen voor zijn of haar baan. Bovendien moet de regeling ervoor zorgen dat een klokkenluider niet hoeft te vrezen voor benadeling op de werkvloer als er daarna voor gekozen wordt misstanden in de openbaarheid te brengen.

SP fractievoorzitter Lies van Aelst: “De SP is blij met deze extra inzet voor een klokkenluidersregeling voor medewerkers in het provinciaal vervoer. Wij willen bovendien samenwerken met een betrouwbare en transparante OV vervoerder.” Landelijk boekte de SP dit jaar succes met de komst van een huis voor klokkenluiders, de SP pleitte hier al 10 jaar voor. 

U bent hier